Academia Rowmania – activități pe apă în București

2014

Tot în 2014 are loc lansarea Academiei Rowmania, prin care Ivan, alături de Asociația sa și alți parteneri, dă startul primului sezon de actvități pe apă în București, pe Dâmbovița, în zona Bibliotecii Naționale a României.  

Prin intervențiile artistice și transformarea Dâmboviței, „râul uitat al Capitalei”, ca zonă navigabilă, propune revalorificarea acestui segment de râu prin adăugarea unei noi funcțiuni în oraș, cu ajutorul unei echipe de artiști, designeri și arhitecți din tânăra generație. 

Pe parcursul a 5 luni, din iunie până în octombrie, aici sunt organizate cursuri de inițiere în vâslit cu canotca și pe placa de SUP (Stand Up Paddling), sesiuni de Yoga & fitness Sup, proiecții de filme și/sau dezbateri despre ecoturism și turism lent, concerte și alte activitati, care au loc pe mal, pe apă sau pe scena instalată lângă Podul Unirii. 

Programul se lanseză pe 24 iunie 2014 cu evenimentul „Ocupăm Dâmbovița”, iar seara de deschidere oferă demonstrații de vâslit cu canotci, caiace și cu plăcile SUP și se încheie cu un concert MARA & Kult Studio de Romanian soulfull-funk nu jazz.

Pe 13 august 2014, are loc o proiecție specială de film, parte din Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL. Numeroșii spectatorii pot viziona filmul într-un spațiu unic, neconvențional: fie din canotci sau placi de SUP amplasate în apă, fie de pe iarbă sau ponton, într-un cadru special amenajat.

La începutul lunii octombrie, este lansat la apă prototipul unei lotci cu propulsie solară pentru bucureșteni, realizat cu sprijinul Apa Nova București. Lotca proiectată să poată transporta 10 persoane, este o ambarcațiune este ideală pentru plimbări de agrement pe lacurile din parcurile urbane, în Deltă sau pe alte ape interioare. De la lansare și până la incheierea sezonului, lotca solară de pe Dâmbovița devine o prezență constantă în reportaje.