Derularea proiectului Educația în Comunitate – Drum cu prioritate!

Derulare proiect Educația în Comunitate – Drum cu prioritate!

2015

Demarează proiectul Educația în Comunitate – Drum cu prioritate! prin realizarea unui studiu sociologic care documentează dimensiunea reală a fenomenului abandonului școlar în județele Brașov și Tulcea, cu accent pe comunitățile rurale, și mai ales cauzele care stau la baza acestuia.

 

Proiectul, relizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și DC Communication, urmărește reducerea abandonului școlar în cele două județe, prin măsuri educaționale de intervenție, în care se lucrează cu copiii, cu părinții acestora, cu școala și cu întreaga comunitate. Caravana proiectului poposește în 10 comunități din județul Brașov și 10 din județul Tulcea. 

 

Ideea centrală este de a pune mari campioni în contact direct cu copiii, pentru a le împărtăși acestora momente de cumpănă din perioada lor de formare, felul de a trece peste acestea și răsplata primită pentru perseverență. Personalitățile implicate, alături de Ivan Patzaichin, sunt: Vasile Dîba, Toma Simionov (în Tulcea), și Mihai Covaliu, Laura Badea, Alex Găvan (în Brașov).

 

În afară de experiența de a sta de vorbă cu niște personalități confirmate, copiii și membri ai comunităților participă la ateliere interactive, cu experți în probleme sociale și psihologi și trei actori coordonați de Smaranda Caragea: Alexandru Pribeag, Letiția Vlădescu și Alexandra Sălceanu.