Proiectul Romania – Powered by Nature

Proiectul Romania – Powered by Nature, Sala Dalles, București

2016

Pe 27 mai 2016 are loc vernisjul expoziției Romania Powered by Nature, găzduită de Sala Dalles MNAC între 27 mai și 27 iunie.

Expoziția este o inițiativă de a căuta împreună cu societatea civilă, instituțiile publice, industriile creative și publicul larg soluții viabile pentru a valorifica și promova capitalul natural al României.

 

Romania Powered by Nature reprezintă o expoziție work in progress dedicată naturii și inițiativelor cu impact asupra mediului, ecoturismului și economiei bazată pe resurse naturale dezvoltate de mediul public, privat și societatea civilă. În fiecare săptâmână, expoziția se clădește sub ochii publicului, fiind completată cu dezbateri, grupuri de lucru, laboratoare tematice și ateliere pentru copii, toate organizate în jurul ideii pivot că natura este principala resursă competitivă a Românei în plan european și mondial.

 

Odată cu vernisajul expoziției, a debutat și campania Dalles pentru București, organizată de Muzeul Național de Artă Contemporană în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23. Prin campanie, Sala Dalles MNAC a reintrat în circuitul cultural din București ca spațiu de experiment, interacțiune și întalnire pentru grupuri de activism comunitar, artistic şi social.

 

Expoziția a fost organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu: Muzeul Național de Artă Contemporană, Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ArCub, Institutul Cultural Român, Romanian-American Foundation, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, DC Communication, Rowmania, Saint Gobain Glass Romania, Rigips Saint-Gobain.