Rowmania FEST

Rowmania FEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, ediția a cincea

2015

Ediția jubiliară, a cincea, a Festivalului Rowmania Fest, are loc la Tulcea, în perioada 28 – 30 august.

Festivalul se întinde pe un weekend pe care organizatorii și l-au doresc magic și dinamic, înțesat de conținut nou și sport pe apă și pe uscat, cu competiții de vâslit pe Dunăre, un triatlon internațional și o cupa europeană de triatlon pentru juniori, cu expoziții, dezbateri și muzică live cu vedete consacrate și tineri în ascensiune. Față de edițiile anterioare, ediția din acest an aduce câteva noutăți notabile:

– o paradă de deschidere, desfășurată atât în oraș cât și pe apă
– prima ediție a etapei internaționale ETU Triathlon Junior European Cup, care se desfășoară în aceeași zi cu cea de a treia ediție a Delta Rowmania Triathlon – etapă în circuitul național de triatlon
– două zile de dezbateri cu participare internațională, pe două teme de interes pentru Dunăre și pentru Tulcea : 1. Cooperarea pe Dunăre de la Padurea Neagră la Marea Neagră – Black to Black, și 2. Oportunitățile de reintegrare în societate pe care le au deținuții care învață o meserie eco – Case noi, șanse noi prin meserii vechi.

 

Tulcea ne-a primit cu brațele deschise acum 5 ani când am pornit în această aventură comună și sunt din ce în ce mai încrezător că ecoturismul este o soluție de prosperitate pentru acest colț de țară. Sper că acest festival va contribui la confirmarea faimei Deltei și a județului Tulcea, locurile mele natale. “ a declarat Ivan Patzaichin.