Rowmania FEST

Rowmania FEST, Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, ediția a șasea

2016

De 6 ani, oaspeții RowmaniaFEST sunt invitați să se bucure de competiții de vâslit pe Dunăre, un triatlon internațional și o cupă europeană de triatlon pentru juniori, expoziții, dezbateri și muzică live cu vedete consacrate și tineri în ascensiune.

 

Un moment special, de mare emoție și exprimare a mândriei locale, este deschiderea Festivalului la ediția 2016, când comunitatea tulceană participă, simbolic și angajat, în dezbaterea cu privire la starea portului Tulcea, considerat poarta de intrare în Deltă. Locuitorii și autoritățile locale apreciază că revenirea portului în administrarea orașului ar avea un impact semnificativ asupra dezvoltării portului, dar mai ales a orașului.

Pentru a-și face vocea auzită, publicul RowmaniaFEST întâmpină defilarea ambarcațiunilor de pe Dunăre, cu o mare de panglici roșii, galbene și albastre, întinse de la ponton până pe faleză, sugerând “coaserea” portului de oraș.

Festivitățile de lansare a Festivalului marchează astfel un moment de expresie civică și solidaritate, pe fundalul forfotei specifice marilor porturi turistice.