Articol publicat în știrile PRO TV, aici.

Mai mulți tineri curajoși, însoțiți de campionul Ivan Patzaichin, vor trage la vâsle patru zile, hotărâți să arate că turismul responsabil poate salva Delta Dunării.

Expediția, care a pornit din Tulcea și se încheie la Sfântu Gheorghe, promovează grija pentru natură, obiceiurile și oamenii acestor locuri de o frumusețe aparte.

Portul din Tulcea a fost punctul de plecare pentru cele aproximativ 20 caiace și canotce din caravană. Participanții își propun ca, timp de patru zile, să descopere minunile Deltei ca pe vremuri.

Tiberiu Balica: E un concept promovat de domnul Ivan Patzaicjin, e ceva diferit, ideea că a preluat din deltă un design, un pic de lotcă, un pic din canotca respectivă”.

La expediție participă și comandantul bricului Mircea, care s-a antrenat special câteva zile, pe lacul Mamaia.

Mircea Tathoaca, comandant Bric Mircea„E puțin diferit dar totuși folosim același mediu, apa, la nava Mircea folosim velele, aici folosim forța brațelor, deci una și cu alta se întrepătrund”.

Temerarii vor înnopta în corturi sau în casele lipovenilor și vor mânca doar ce le pregătesc localnicii.

Ivan Patzaichin: „Dorința noastră ca Delta să devină regina ecoturismului din Europa și nu numai și toate țările care practică acest gen de turism să visese mazar o dată să ajungă în Deltă. Avem nevoie de turiști care vin să vadă natura, să vadă cum locuiesc oamenii, cum trăiesc, avem timp să face și o baie, o să avem timp să face și scufundări, vom avea întălnire cu doamnele din Deltă, cu lipovencele, care o să ne facă de mâncare”

Prima oprire a caravanei este programată marți seară pe canalul Litcov și se încheie după patru zile de aventură la Sf. Gheorghe.