Material realizat de Stela Nadoleanu și publicat, pe 8 februarie 2018, în life.ro:
Ivan Patzaichin: „Delta se gustă pe îndelete, ca şi mâncarea. Trebuie să te bucuri cât mai mult de ea şi să ţi-o aminteşti cu drag. Cum îmi amintesc eu de malasolca din copilărie.”
Când auzi numele lui Ivan Patzaichin te gândeşti invariabil la canoe, la Olimpiade, la cursa aceea de neuitat, cu pagaia ruptă. Şi te gândeşti instantaneu la Delta Dunării. Aşa cum era şi firesc, Ivan Patzaichin iubeşte locurile în care s-a născut, iubeşte apele Dunării. Tocmai de aceea în ultimii ani s-a dedicat unor proiecte menite să promoveze şi să ajute acele locuri, fie că vorbim despre promovarea turismului „lent”, a sporturilor cu vâsle sau a tradiţiilor şi a gastronomiei pescăreşti. Aşa a ajuns să deschidă un restaurant cu specific pescăresc în Tulcea şi de curând „Ivan Pescar & Scrumbia bar” în Bucureşti, la The Ark.
Materialul poate fi citit în întregime pe life.ro.